Njutning en fredagkväll...

Hej.
Idag, fredag 24/2, TIMRÅGÅRDSBUTIK... Jag säger bara det. Vilket hjärtligt ställe.
Jag andas ut då jag sätter foten i denna underbara café, present och inredningsbutik som ligger på utkanten av timrå. Så mysigt och tillfredsställande. Jag trivs i den lantliga atmosvären som ger en väldig hemkänsla som detta tälle har. Jag bara trivs. Klart bäta stället att tillbringa sin fredagskväll på tillsammans med min älskling. Då jag sitta där med en god kopp kaffe i en vacker snirklig kopp från miljögårdens design och med en kaka på glasfat av färskostkräm och apelsin så njuter jag. Jag njuter i fulla dag av sällskapet från min pojk förståss men även utav den underbart husliga och kärleksfulla ägaren som samtidigt som vi fikar bakar goda choklad- och morotskakor. Ja, kvällen kunde inte bli bättre.

Fyndade även fina glas- ljus- manschetter till mina fina gjutjärnsljusstakar i vitt. Ja, ett vackert fynd som nu pryder vårt fina köksbord. 

Snart kommer mer inrednings, mat och inspirations foton och recept... men denna helg ligger jag lågt på den fronten. JObba, jobba, jobba i helgen.

På återseende. 

Ciao//Lotta

http://www.timragardsbutik.se/

Kärleken är evig... Lev idag...Livet är en underbar gåva vi har blivit tilldelade. Vi borde värna om livet
och leva det av kärlek mer ofta än vi gör. Vi borde värna om oss själva -JAG:et...
inte på ett själviskt sätt utan kanske mer på ett kärleksfullt sätt.
Det är ju trotts allt dig själv du ska leva med hela livet... det är det enda som är garanterat livet ut.

Kanske ibland inte alltid fokusera på karriären, det yttre, det offentliga... Ja, kanske bara gå med en vän till en bubbelpool, kanske gå ut på en promenad i skogen, kanske insupa solens strålar mot en husvägg eller kanske bara äta något gott som bara du tycker om. Ge dig den tid du behöver alldeles ensam, för dig själv. Dessa tavlor har jag givit till mamma och syster för jag vill att de ska ha dessa med sig i livet ut och läsa dessa texter och tänka och känna kärleken jag vill ge dem.


Jag tror att livet levs best med mycket kärlek... feel love.

//Lotta 

Visdomsord...Visdomsord är viktiga att lägga på minnet. Vi samlade tre av våra favoriter på en vägg hemma, an av dem var denna! Släs och lär. Det försöker jag.

Nu blir det citronkyckling med ris!

Ciao// Lotta

Vackert och mysigt och kaffereps-feeling...


Ja... har man inte en underbar man som bringade hem en rosbukett på alla hjärtansdag!?

Ja rosen är en vacker blomma, den är även den någon som bringar något vacker och extra i hemmat precis som orkidén tycker jag. Om man bara kan glömma för en stund vilka som ligger bakom blomsterindustrin och hur den går till, etc, etc...Inredning i fönster. Varför inte ställa en söt liten muffin med sockerbitar i bredvid en vacker och elegant kakburk med biscottis i fönstret? Alltid redo för kafferep, inte sant?
Jag älskar min julklappsvinst i julklappstävligen på jobbet, muffinsen. Den är bara för söt och passar så bra för att göra bordet, fönstret eller bänken pyntat.Ytterligare en vacker skapelse bredvid en annan. Kakfat a lá pojkvännen. Ja, denna skapelse har min pojkvän snickrat ihop påhittig och händig som han äro. Han är en begåvning vad gäller att skapa, kanske därför vi passar så bra ihop... samma intressen... vad gäller vissa saker.

Kakfatet passar även att ställa på bordet och simsalabimmmmm så har man ett nästintill färdigstylat kaffereps -bord av gammal karaktär. Man behöver bara matchande koppar till.. och vilken tur att de står och väntar i mitt köksskåp då.

Hoppas denna dags blogginlägg gav lite inspiration...

Ciao!!!

//Lotta

Allahjärtans-Mumms-Kaka.

Med varma bär och en kula glass...


 

Mumma för magen... Ja, här kommer receptet på denna skapelse som förgyllde min och min mormor och morbrors alla hjärtansdag.

RECEPT

50g mörkchoklad (70%)
3dl mjöl
2krm salt
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
5dl socker
4ägg
225g smör
(175g i kakan, 50g glasyr)
1 apelsin/citron
lite florsocker
100g philadelphiaost

Gör så här;
Smörj din form och bröa den, ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret, 175g som ska vara i kakan.
Vispa ägg o socker pösigt och vitt tillsätt de resterande torra ingridienserna.
Smeta ut kladdkakan i formen och in med den i ugnen i 15 min cirka.
Låt den sedan svalna innan glasyren breds på.

Glasyr:
Smält chokladen tillsammans med smöret (50g)
tillsammans med rivet skal av citron eller apelsin (lite saft kan även pressas i efter smak).
Tillsätt florsockret tills smeten är "smörig" klicka sedan i philadelphiaosten och rör ihop till smeten känns klar.
Då kakan svalnat bred då ut glasyren utifrån och in, alltså från kakans kant in mot mitten.
Låt stå i kyl under natten, då blir den som bäst och mest krämig.


Serveras med varma bär och en kula glass.
Låt smaka på kaka:)

Vad är väl ett hem utan känsla, omtanke och värme?


Ja, jag bara älskar då kreativiteten slungas över mig och skaparglädjen tar över. Jag har både kuddar, fler tavlor och annat med den här texten på... men jag kan inte hjälpa att jag blivit lite trollbunden av den. Jga har fastnat lite i text och budskaps träsket för tillfället. Alltså att göra tavlor med vackra texter och textsnitt på är för mig väldigt givande och vackert. De passar i vilket hem som helst, vilken vrå som helst står ut med ändå inte... Jag tror mig kunna dra slutsattsen att den även passar i den idag aktuella inredningen som hägrar. Denna tavla, som är till slau, sprider nu omtanke i vår hall på vår övervånning.Denna lilla ängel var faktiskt en gåva av min syster i julklapp. Den pryder nu vår vägg i köket och sprider där värme och glädje. Dessa "shabby shick", rost-slitna gammeldagsa väggbonader som nu för en tid arit på tapeten är faktiskt riktigt fina. De finns gärna med änglar, rosor eller texter och de går ju att sätta vart man vill. Jag gillar just den där rostiga känslan som de har.Och så tillsist den vackra blomman som är min favorit, vad bringar den till hemmet?
 

Jag då var det väl bara känslan kvar... Den här växten, som så omtalad i förra inlägget, sprider verkligen känsla i vårt kök på vårat hemmasnickrade köksbord med symaskinsunderrede som "ben". Just den här bilden fokusrera på blommans vackra kombination av färg, form och elegans. Blickar man lite länge upp på bilden ser man ett gammalt fönster som förmodligen en gång i tiden suttit på mormor ladugård bara det en underbar känsla tycker jag. Lampan ett loppisfynd!!! Ett fynd så äro även kuddarna, fast de tänker jag ej berätta vart jag hittat... hemlis:)

Hoppas ni denna dag njutit av mina textinlägg och min beskrivning på vad ett hem med känsla, omtanke och värme kan betyda för mig!

Ciao!

Lotta

Orkidéfrossssssa... I love them.

                               

Den vackraste blomman i världen heter Phalaenopsis. Orkidén är en växtfamilj med fleråriga rörter med underjordiska jordstammar eller knöllika, näringslagrande rötter (amrötter); sällan utan klorofyll. Stjälk upprätt. Blad strödda eller sällan nästan motsatta, parallellnerviga, helbräddade. Blommor tvåkönade, oftast samlade i toppställda gles- eller mångblommiga klasar, någon gång även ensamma.

Familjen är en av jordens artrikaste med nästan 800 släkten och omkring 30 000 arter. I Sverige har man funnit 50 arter fördelade på 23 släkten. Samtliga svenska orkidéer är fridlysta i hela landet.

Ja, vilken blomma, vilken skapelse den är vår allas kära orkidé! Jag jobbade en kortare tid på ett blomsterföretag och fick där lära mig lite om orkidén och andra blommor. Blandannat att tillexempel en blå orkidé ofta stått och bevattnats i färgat vatten så nästa blomma som vägxer ut blir den grundliga färgen på växten. Samma sak med de starka färgerna som finns oss att skåda på rosorna tillex.; blåa, oranga eller annan starkfärg. Lite konstigt och overkliget tycker jag, kanske inte det allra bästa för blommans liv kan tyckas.

Ja, jag älskar den vita orkidén och även den rosa... vilken underbar konst blomman bär på inombords. Tänk på det nästa gång du ser en Orkidé.

Fredagsmys pågång! Tack o hej.

//Lotta 

Dröm Minns Lev

                              

Ja, denna vackra skapelse sitter på vår råspontsvägg inne i vårt tv:rum, där passar den ypperligt tycker jag! Jag bara älskar dess ord och dess betydelse och ja, jag har faktiskt haft ett finger med i skapelsen. Tänkvärda ord att grunna på... dröm... minns... lev. Och det sista orden känns verkligen som det svåraste mottot att lev*a efter. Inte sant? Att bara leva här och nu, hur svårt kan det egentligen vara att bara finnas till och leva och vara glad och nöjd med det man har? (-Svårt) Nej, alltid ska man stäva efter något mer, något utöver det man har och något annat... -Vad sägs om att i denna stressade och tryckta värld bara börja LEV*A! Här och nu, som du är.

-"The stage is yours..."

Lotta

Ja, vi alla gillar inredning... jag kunde inte heller stå emot.

 
Ja, jag kunde inte motstå att pryda detta fönster med ett utav dessa vackra "ljushus" som jag fann. Jag blev kär. Att leva nära natur och skog har alltid lockat mig... jag har alltid även älskat stenar, i denna kruka fick de sitt bo bland hjärtan på tråd och en ros. Smakfullt tycker jag.

 
Jag är ljusberoende, det är ett erkännande. Jag bara älskar ljus och pryder allt som kommer i min väg med dem. Killen min blir lite trött då han kommer hem och märker att huset är som en bastu pågrund utav att jag varit i farten och tänt ljus överallt, men är det inte mysigt!? Jag har lärt honom att gilla det.


Ja mormors gamla (väldigt gamla) fönster fick pryda väggen i trappan för att skapa en mysig känsla. Väggen var så hög, lång och svårmöblerad... men mormor sitter inne på massa härliga saker som man kan pyssla till och göra underbart fint och trevligt för hemmet. Jag och killen satt ihop fönstren på baksidan med två små plåtar och skruv. Sen hittade jag en gardin som låg och skräpade, en gardin av vacker spets som vi väckade lite snyggt på baksidan av fönstren och upp på väggen for de. Kransen band killen ihop för något år sedan och nu fick den en betydligt finare och mer passande plats i huset.

Ja, jag har fastnat i cupcakes, inrednings och skapande hysterin!

 
Ja... gammal stil har alltid varit i min smak. Det lantliga, oemotståndliga och mysiga miljöerna från förr försöker "ALLA" efterlikna och återskapa i sina hem idag. Att blanda modernt med gammalt är också det något populärt kan jag dra slutsatts om av det jag läst och sätt i inredningstidningar och olika hem. Tänk att -"What comes around comes back around..." som man säger! 

PÅ detta foto får tulpanerna ge färg i det vita, fräscha omgivningarna. Vitt... DAGENS FÄRG. Men jag måste säga att lite färg gör sig bra.

 
Klockan stod i huset då killen tog över det och det är vi mycket glada för, det vill jag lova. Vart hittar man en sådan lite billigt idag?? Det vet i alla fall inte jag.
Det vackra tallriksstället (LOPPISFYND) gör sitt på väggen och ger färg i rummet. Karl Larsson motiven syns på nära håll och det gör bara det att stället/ hyllan får liv och en historia. Det 100kr loppishyllan + tallrikarna fick lite färg och simsalabimmmmm!Åh... ja, cupcakes... de har frälst mig dessa skapelser. Tänk den goá krämen med färskost, citrus, florsocker och kärlek som smetas ut över den fylliga fluffmuffinsen!!! Mmmmmmumma! Bara den kan man äta som den är. Och då dessa muffins som innehöll blåbär och vitchoklad mötte mina smaklökar... ja, lite frälst blev man som tidigare sagt helt klart.

Kolla in Leila Bakar -recept så får du inspiration till cupcakes! Kanske blir du oxå en smula frälst...

Ha en underbar kväll mina vänner!//Lotta

Nu är verkligen Juletider över och nu ny konst då inspirationen fallit på!

Nu för tiden tar det lite tid innan inspirationen faller på... Jag har det inom mig men orkar lixom inte... Vill inte. Jag jobbar mycket och det är vinter och mörkt, inbillar mig att det kanske har med det att göra. Inte sant? Blir man inte tröttare och segare dessa tider? Inte det att jag inte tycker om Vintern... NEJ! Men jag blir faktiskt inte lika levande på vintern, på sommaren pysslar jag, målar och syr och kraffsar i rabatter. För mig inbjuder sommaren till mer inspiration och kreativitet...
Sen kan jag tycka att med min hobby är det svårt att skapa då huset saknar plats för mina alster, jag måste(!!) ställa ut och försöka sälja, om någon gillar mina verk vill säga... kanske nästa plan med kreativiteten...

Men visst... kreativiteten ligger inte helt på is även fast det är vinter. Lite har hunnits med det kan jag inte säga något om... men inte så mycket som jag hade velat.

TAKE A LOOK!

                                 
See you soon. Nästa inlägg innehåller mer åt det ätliga och inredningsliknande hållet tycker jag mig kunna känna på mig!

//Lotta

charlottestalgren

DRÖM OM MORGONDAGEN MINNS GÅRDAGEN LEV IDAG...

RSS 2.0