Idag lever jag för idag...


Jag lever idag.
 "Lev idag, minns gårdagen..."
Visst låter det fint, men ack så svårt det är! Det må jag säga.
Tänk om man kunde leva efter detta och inte känna stress utan bara leva
just idag.

Just nu skulle jag önskat att jag kunde det, men svårt är det då man
sitter och väntar på arbete som ska ringa upp på telefonen
och vilja ha min arbetsstyrka.
Det är så jag lever i vissa perioder, lever i väntan.

Om ingen ringer mig på morgonen väntar jag istället på att
någon ska ringa mig under dagen och vilja ha mig dagen därpå och så fortsätter det.
Om och om igen... 
Ja, en enda väntan är det allt.

Då man vid något tillfälle lyckas få bra med jobb,
man arbetar kanske 100% i 3 veckor...
ja, då vet man ju hur man ska planera sin vardag, sitt liv, sina pengar.

Men tillslut brister ens tålamod och det rep man trodde var så stark visar
sig bara vara en tråd kvar utav.
En tunn tråd som snart går av och allt brister och tårarna faller och man vill ha tröst.
Man känner sig dålig, som om igen vill ha mig.
Man duger inte till något. Man söker jobb hela dagarna och ringer och lämnar cv:n...
Hoppas, väntar och längtar...

Nej, nu ska jag leva idag och fortsätta migg jobbsökande
som inte verkar göra någon skillnad i vilket fall.
Men bättre att söka jobb än att bara sitta hemma och vara ledsen.

/Charlotte 

Kärlekens visa...

                              

Sara Dawn Finer sjöng kärleksvisan på en utav Viktoria och Daniels (kronprinsessan Viktoria och hennes make Daniels) alla fester innan bröllopet som skulle äga rum i huvudstaden. Den sången grep tag om mitt hjärta där jag satt i den gamla, mörkblå, extremt fula soffan som Andreas fått av en kompis som "inflyttningspresent" då han flyttat till det hus vi bor i idag... han och jag. Den där texten, den där melodislingan och det budskap som den låten bär med sig riktigt tilltalade mig på ett alldeles särkilt sätt. Så vacker... en sådan naken och fullständigt totalt ärlig textslinga riktigt trycktes mot våra hjärtan och låten blev VÅR!

Det kanske kan låta klyschigt att skriva om kärlek, för så många andra gör det ju och många andra gör det ju så bra också men vist är kärleken ett stående ämne i alla tider? Kärlek finns ju alltid runtomkring oss mer eller mindre. Kärleken består och den bor inom oss.
Då jag träffade min andra del av mitt hjärta, den som gjorde mitt hjärta komplett... ja, då kände jag äkta kärlek. Och den var vacker, en underbar känsla. Jag blev naturligtvis tvungen att köpa CD:n som låten fanns på och då den skivan visade sig innehålla många av de låtar som jag bär nära mitt hjärta då blev skivan som en kärleksförklaring. En kärleksförklaring mellan mig och mitt hjärta.
En kärleksförklaring där kärleksvisan spelar en stor roll.

När jag träffade min pojkvän då trodde jag inte att någon skulle vilja ha mig för den jag var, jag hade alltid gjort till mig lite för att passa in med killar. Inte det att jag varit den mest populära heller hos ALLA killar, i alla fall inte vad jag vet, men inte hade jag fullt ut kunnat vara mig själv heller med dem. Jag behövde en kille precis som Andreas som visade fullt uta att han ville ha mig, mig, mig och åter igen mig! -Helt och hållet som den JAG är! Det är just det jag älskar med honom. Han vill ha mig för den Jag ÄR, och lätt är det inte att träffa en sådan kille! Sen att han ser mig, älskar mig och värnar om mig och mycket, mycket mer det är även det mycket svårt att finna i en person tycker jag, som jag sökt. Tillslut då jag gav upp då fanns han där vid min sida som nerflugen från ovan.
"You cant´s say no to me -Tiger Lou!" Lyssna in den på Spotify! Den låten skulle passa här om jag var sommarpratare på P1 någon sommar...

See you soon!
Nu blir det lite Joan Baez och äppeljuice!

Mera konst då inpirationen flödar...

Ja, mer inspiration har nu runnit över mig och jag kan åter igen uppta mitt skapande. Mina sinnen har törstat efter detta och längtat efter att få sätta penslen mot tyget och dra några första drag med dess strån för att skapa något alldeles särkilt... något i nuet som bara finns här och nu, nu och här....you make me smile with my heart...

the 50ths is the shit...

hot is the rod...

Min blogg har legat på is ett tag men nu med mitt nya adsl blir denna blogg en uppdaterad en, känns fint! Så welcome back kan ni säga!
Kram o hej, ses snart igen!

Lotta

charlottestalgren

DRÖM OM MORGONDAGEN MINNS GÅRDAGEN LEV IDAG...

RSS 2.0