BrödbakningMormors Tekakor, som de kallas.
Ja, idag blev en bakdag o jag lovade ju att visa mitt resultat av dagen igår. Jag hittade detta recept i Hembakat, denna mån. bilaga och det var hur enkelt som helst o jästen gick hur bra som helst att få till. Brukar annars ha lite fobi kring jäst-tillagningen... men way worry, be happy:)


Resultat efter ugnsstunden. Gyllenbruna o supergoda tekakor.
Ja, faktiskt första gånger jag gör tekakor, första gången jag bakar bröd helt från grunden faktiskt, annars har jag... (psst...) använt fuskpåsen, en sådan där färdigblandad som man bara blandar i vatten o torrjäst i...
Men nu ha jag spräckt den bubblan och börjat från grunden istället och det är mycket roligare och extremt mycket godare. Nästa gång -Brödbakning står på schemat... då blire torkadfrukt bröd med hasselnötter.


Japp, dags för kaffebjudning med mormor Olga & morbror Ola. Ja, nog vare gott. Och då mormor ger ett bra betyg då är det BRA, för sånt kan hon gammal som hon äro:)

Ses nästa gång.
Ciao

Ny inspiration till inredning...

Hej o hå.
Ja, nu var det dags igen för lite kreativitet och inspirations bilder.
Idag har varit en bra dag. Jag inledde med lite jobb förståss, sen åkte jag hem och gick ut o gick o dratta på ändan i blåhalkan (vilket måste sätt väldigt roligt ut) och sen blev det plinkade på gitarren och ett försök till ny låt. Länge sedan guran dammades av och samma med rösten. Men efter lite uppvärmning gick det ganska bra, låten blir nog till att tänkas på ett tag.

Jag har även hunnit laga en väldigt, super god indiskkycklinggryta idag. Den blev så god fast att jag tvivlade på det då jag slängde ner gräddfil och philadelphiaost... måste ha varit deras förtjänst att den blev så goood, awesome!

Nej, som sagt dags för lite inspirations bilder...

Murgrönan gör sitt i den vita och fräscha atmosvären vi skapat i vårt tvrum. Då kronan får den slingrad kring sig skapar dett en känsla av trädgård och natur i rummet tycker jag.
Denna ljuskrona 29,90:- BOOM, inredningsbutik. Länge efterlängtad.


Vackra, underbara kuddar som pryder vår säng nu.
En vacker blomsterflicka med röda små blommor i sin famn omringad av andra vackra mönster och harmoniska färger gör dessa kuddar väldigt passande just här.
Sovrums-atmosvär > Harmoni. Enligt mig.En vacker text kanske på latin eller kanske på svenska på en kudde, på väggen eller i en tavla, kanske på en duk skapar något särskilt i ett rum. Jag tycker att med hjälp av några eller något ORD kan man skapa en nyfikenhet hos de som vistas i rummet. De undrar varför man placerat det just där, vad det betyder eller så ger texten ett intyck som följer en livet ut.

Den söta flickan finns på en avlång beige kudde, köpt på Ö&B... Kan ni tänka er vilket himla fynd!?

Ciao

Baka baka liten kaka...BLÅBÄRS SOCKERKAKA

Ja, jag ha gjort det igen. Bakat trotts killen mig förbjudit mig. Han klagar på den växande kalaskulan som han tycker växer ut. (Men det tycker bara han). Han har dock svårt att hålla sig borta från gosakerna. Men vad ska jag göra? Jag älskar att leka Leila Backar i mitt egan 60tals kök. -Just love it!

Jag har varit sjuk några dagar och helt enkelt inget orkar vad kallas kreativt eller skapande. Men igår tog jag tjuren vid hornen och bara skapade och det blev i bakform.

Receptet är enkelt; Enkel sockerkaka med tillsatta blåbär, lite extra vaniljsocker!!

:)
Lotta

charlottestalgren

DRÖM OM MORGONDAGEN MINNS GÅRDAGEN LEV IDAG...

RSS 2.0