Allahjärtans-Mumms-Kaka.

Med varma bär och en kula glass...


 

Mumma för magen... Ja, här kommer receptet på denna skapelse som förgyllde min och min mormor och morbrors alla hjärtansdag.

RECEPT

50g mörkchoklad (70%)
3dl mjöl
2krm salt
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
5dl socker
4ägg
225g smör
(175g i kakan, 50g glasyr)
1 apelsin/citron
lite florsocker
100g philadelphiaost

Gör så här;
Smörj din form och bröa den, ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret, 175g som ska vara i kakan.
Vispa ägg o socker pösigt och vitt tillsätt de resterande torra ingridienserna.
Smeta ut kladdkakan i formen och in med den i ugnen i 15 min cirka.
Låt den sedan svalna innan glasyren breds på.

Glasyr:
Smält chokladen tillsammans med smöret (50g)
tillsammans med rivet skal av citron eller apelsin (lite saft kan även pressas i efter smak).
Tillsätt florsockret tills smeten är "smörig" klicka sedan i philadelphiaosten och rör ihop till smeten känns klar.
Då kakan svalnat bred då ut glasyren utifrån och in, alltså från kakans kant in mot mitten.
Låt stå i kyl under natten, då blir den som bäst och mest krämig.


Serveras med varma bär och en kula glass.
Låt smaka på kaka:)



Kommentarer
Josefin

Åh va fruktansvärt god den ser ut å vara!!

2012-02-16 @ 13:26:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

charlottestalgren

DRÖM OM MORGONDAGEN MINNS GÅRDAGEN LEV IDAG...

RSS 2.0